215 215 19 46 (Ώρες 9:00-21:00) drkatherineathanasiou@gmail.com

Η Φιλοσοφία μου

sf3

Ο εαυτός μας είναι ένα ανθρώπινο σύστημα. Το ανθρώπινο σύστημα, υπό την συστημική προσέγγιση, αποτελείται από οργανικά μέρη (εγκέφαλος – νους – σώμα), τον συναισθηματικό και τον πνευματικό μας κόσμο, αλλά και τις μεταξύ τους σχέσεις. Το πώς λειτουργούμε οργανικά είναι αποτέλεσμα βιολογικών παραγόντων, αλλά και του τρόπου που σκεφτόμαστε. Για την Συστημική σκέψη, επιπλέον στο οργανικό επίπεδο, επιδρούν και οι σχέσεις μας με τους ανθρώπους γύρω μας, αλλά και με τον ίδιο μας τον εαυτό.

Πώς είναι η σχέση με τον εαυτό σου;

Πώς είναι η σχέση σου με τους σημαντικούς άλλους (γονείς, σύντροφος, παιδιά, φίλοι, κλπ);

Τι σχέσεις θέλεις να έχεις με τους γύρω σου για να αισθάνεσαι καλά;

Πώς μπορείς να πετύχεις την βέλτιστη ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική σου ζωή, την εργασία και την υγεία σου;

Για όλα τα παραπάνω, τις απαντήσεις έχεις μόνο εσύ.

Αρνητικά συναισθήματα, συνεχείς αρνητικές σκέψεις, κακό φαγητό και έλλειψη κατανόησης των αναγκών μας, μπορούν να προκαλέσουν δυσλειτουργίες που εκφράζονται συχνά σαν ασθένεια στο σώμα.

Για να νιώσουμε ευεξία, ξεκινάμε από μέσα προς τα έξω.  Από μικρές στιγμές που νιώθουμε ευτυχία και ολοκλήρωση και σταδιακά επεκτείνεται σε όλες τις όψεις της ζωής μας.

Στα σεμινάρια ευεξίας, ξεκινάμε εξετάζοντας τις καθημερινές μας συνήθειες με ειλικρίνεια και έπειτα αποφασίζουμε πότε και τι θα αλλάξουμε. Η μία μικρή αλλαγή θα φέρει την άλλη και σταδιακά θα συνειδητοποιήσουμε πως όλα άλλαξαν προς την κατεύθυνση που θέλαμε. Καθώς γινόμαστε όλο και πιο υγιείς και ευτυχισμένοι, συμβάλλουμε στην ευτυχία και στην καλύτερη υγεία και των γύρω μας και τελικά όλου του κόσμου.

Το δικό μου ΓΙΑΤΙ;

Μετά από χρόνια σπουδών και περιηγήσεων σε διάφορους επαγγελματικούς χώρους, συνειδητοποίησα ότι τελικά αυτό που με ενδιαφέρει και έκανα πάντα, ήταν να βοηθάω ανθρώπους να μετακινούνται. Να πάνε ένα επίπεδο παραπάνω στη ζωή τους. Συνειδητοποίησα ότι συγκινούμαι από κάθε ιδέα, ιστορία, δράση που έχει θετικό αντίκτυπο στο κοινωνικό σύνολο και στο περιβάλλον μας. Κινητοποιούμε από κάθε τι που κάνει τον κόσμο μας λίγο καλύτερο, λίγο πιο όμορφο. Εμπνέομαι από ανθρώπους που θέλουν να κάνουν την διαφορά και να ενισχύσουν τη ζωή των άλλων. Γίνομαι «ασταμάτητη»,  όταν ξέρω ότι μπορώ να προσφέρω ένα ακόμη παιδικό χαμόγελο, να εμπνεύσω ένα χαρούμενο, ευτυχισμένο πρόσωπο, να προσφέρω λίγο περισσότερη χαρά ή ανακούφιση στους γύρω μου.

Ανιχνεύοντας τις προσωπικές Αξίες μου, συνειδητοποίησα ότι, μεταξύ άλλων, η ελευθερία και η ανεξαρτησία είναι πολύ σημαντικές για μένα. Ένας τρόπος λοιπόν για να απολαμβάνω την δική μου ελευθερία, είναι να βοηθάω τους άλλους ανθρώπους να έχουν κι αυτοί την δική τους ελευθερία.  Την ελευθερία να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Να απαλλαγούν από τα εμπόδια του παρελθόντος και όσα τους κρατάνε δέσμιους από το να ζήσουν την ζωή που αγαπάνε. Την ελευθερία της επιλογής. Την ελευθερία τους, μέσα από δεσμεύσεις που θα επιλέξουν οι ίδιοι.

«Κάνε το επόμενο βήμα σου. Μικρό ή μεγάλο, θα είναι το δικό σου βήμα. Προς την κατεύθυνση που θέλεις πραγματικά. Στάσου όρθιος. Κάνε την κίνηση. Ξανα-ανακάλυψε τον εαυτό σου! Απογειώσου!

Stand Up! Step Up! Reinvent Yourself! Boost your business!»

Ακολουθήστε με

Συνεργάτες

Δρ. Κατερίνα Αθανασίου

Συστημική Σύμβουλος, Θεραπεύτρια, Coach Dr. Katherine Athanasiou Systemic Counselling & Therapy, Coaching & Training Visionary Social Entrepreneur.

Έμπνευση

«Ό,τι θελήσετε, ό,τι ζητήσετε, υπάρχει πάντας ένας δρόμος να το πετύχετε. Ο δικός σας!»

Επικοινωνία

Τ: 215 215 19 46  /  210 32 10 146
E: drkatherineathanasiou@gmail.com

Ακολουθήστε με

Εγγραφείτε στη λίστα ενημέρωσης

Pin It on Pinterest

Εγγραφείτε στη λίστα ενημέρωσης