Εσείς τι προετοιμασία θα κάνετε για να υποδεχτείτε το άνοιγμα της διάθεσής σας;

Καλό μήνα φίλοι μου!
Ανοίξτε! Ήρθε η Άνοιξη! Η γη στρέφει το βόρειο ημισφαίριο προς τον ήλιο και το φως της ημέρας διαρκεί περισσότερο. Η ατμόσφαιρα αρχίζει να ζεσταίνεται σημαντικά γι’ αυτό και θεωρείται ο ιδανικότερος καιρός από όλες τις εποχές του χρόνου για ανθοφορία και ανάπτυξη.

Είστε έτοιμοι να υποδεχθείτε ό,τι καλό έχει να σας προσφέρει αυτή η εποχή; Ή θα μείνετε ταμπουρωμένοι, με μούτρα κατεβασμένα να μεμψιμοιρείτε για την κατάσταση στην Ελλάδα, τον Τράμπ στην Αμερική, το προσφυγικό και τον “κακό μας τον καιρό”;

Εγώ πάντως σας προτείνω μια σειρά από δράσεις, που θα σας βοηθήσουν να στρέψετε τον εαυτό σας σε ποιο φωτεινά σημεία.

Αποτοξινωθείτε…

Καταρχήν με αφορμή την Σαρακοστή και την έναρξη νηστείας κατά την Ελληνική παράδοση, ανεξάρτητα αν είστε πιστοί χριστιανοί, Vegan, Health Freak, Healing food lovers και λοιπών τάσεων οπαδοί, να ξεκινήσετε ένα προγραμματάκι detoxing, ή ελληνιστί «γενικής αποτοξίνωσης». Μπορείτε φέτος, να διαλέξτε ανάμεσα στις πολλές τάσεις που υπάρχουν, αυτό που σας ταιριάζει.
Go Green με Αλκαλική διατροφή, αποτοξίνωση με χυμούς και λαχανικά ή μία απλή κλασική χριστιανική νηστεία βρε αδερφέ! Η επιλογή δική σας. Το σημαντικό είναι να μπείτε στη διαδικασία της «κάθαρσης». Να καθαρίσετε τα εσωτερικά σας όργανα από τις τοξίνες του Χειμώνα. Η διάρκειά της καλό είναι να είναι από 3 έως 10 ημέρες. Όσοι αντέχετε μέχρι το Πάσχα, χαλάλι σας, η υγεία σας θα σας το ανταμείψει.

Όσοι έχετε όρεξη όχι μόνο να τρώτε αλλά και να μάθετε να μαγειρεύετε κάτι πιο υγιεινό και γευστικό ταυτόχρονα, ελάτε στο 1o Vegan Cooking Workshop, το Σάββατο 18 Μαρτίου 12:00-14:00, στο Impact Hub Athens. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ ή στείλτε μήνυμα στο drkatherineathanasiou@gmail.com.

Άσκηση τώρα!

Το επόμενο βήμα στην αναδόμησή σας, είναι να βάλετε λίγο περισσότερο άσκηση στη ζωή σας. Ελάτε τώρα! Αφήστε τα «δε βαριέσαι, μια χαρά είμαι»…. «Άμα αποφασίσω εγώ, γίνομαι κορμάρα σε 1 μήνα»…. «υπόσχομαι από Δευτέρα ξεκινάω γυμναστήριο»… «ας φάμε ένα μεζεδάκι ακόμη και ξεκινάμε αργότερα»… και αυτό το αργότερα δεν ξημερώνει ποτέ!

Ήρθε λοιπόν η ώρα. Σήμερα είναι του «Αγίου Αργότερα»! Γιορτάστε τον! Τώρα όμως. Κάνε την κίνηση. Βάλε τα αθλητικά σου και πήγαινε για τρέξιμο έξω. Ή γρήγορο περπάτημα αν προτιμάς. Ανανέωσε την εγγραφή σου στο γυμναστήριο και ξεκίνησε τώρα να χρησιμοποιείς ξανά το σώμα σου για να μετακινηθείς σε κοντινές αποστάσεις. Με τρελαίνει, αυτό που κάνουν μερικοί στο γραφείο… με τις καρέκλες με τα ροδάκια, που για να φτάσουν ένα συρτάρι από πίσω τους, πάνε με την καρέκλα! Ξεχάστε το!  Σηκωθείτε τώρα από την καρέκλα σας. Κάντε μερικές στροφές, ξεπιαστείτε.  Για κάθε ώρα καθιστικής ζωής, χρειαζόμαστε 2’ κίνησης, όπου και αν είμαστε.

Detox και στις σχέσεις μας…

«Καλά τα λέτε Dr. Kate, αλλά εγώ έχω τόσα θέματα με τη σχέση μου, με εμένα θα ασχολούμε τώρα;» σκέφτεστε μερικοί….

Καταρχήν, οι καλές σχέσεις με τους έξω μας, ξεκινάνε από την καλή σχέση με το μέσα μας. Το γνωρίζετε ήδη αυτό. Οπότε δουλέψτε πρώτα με τον εαυτό σας και στη συνέχεια και με τον «σημαντικό» άλλο δίπλα σας.

Για όσους επιθυμούν να δουλέψουν με την σχέση τους και πιστεύουν ότι οι «καλές σχέσεις» θέλουν δουλειά για να χτιστούν, με την αγαπημένη συνάδελφο και φίλη Τζίνα Θανοπούλου (EdM, MA Harvard University), ξεκινάμε έναν κύκλο  σεμιναρίων ενδυνάμωσης σχέσεων, από τις 27 Μαρτίου.

Σε 4 συναντήσεις θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν τα ζευγάρια, παλιά και νέα, σε πολύ private κύκλο, ώστε να μας βοηθήσουν να χτίσουμε πιο υγιής σχέσεις με τον εαυτό μας και με τους άλλους στη συνέχεια. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι οι άλλοι είναι ο καθρέπτης της καλής ή της κακής μας πλευράς, ανάλογα το τι επιλέγουμε να προβάλλουμε πάνω τους.

Οι ημερομηνίες για τα σεμινάρια των σχέσεων είναι 27/3, 10/4, 24/4, 8/5.

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Μικρά διαλλείματα διακοπών σε Retreats 

Ο οργανισμός μας καταπονείται από τον σύγχρονο τρόπο ζωής στις πόλεις. Το ίδιο και η ψυχή μας. Κατά καιρούς χρειαζόμαστε ένα διαφορετικό διάλλειμα ανάπαυσης στη ζωή μας. Ο όρος Retreat σημαίνει «καταφύγιο» ή «έξοδο διαφυγής».

Mιας και μιλάμε για Retreats να σας πω ότι είναι μία αγαπημένη μου τάση από την παγκόσμια αγορά τουρισμού, η οποία τώρα αρχίζει να έρχεται και στην Ελλάδα. Πολλοί από εμάς, δεν θέλουμε πλέον να κάνουμε μόνο διακοπές, αλλά να τις συνδυάζουμε με βιωματικές δραστηριότητες και μάθηση πάνω σε ένα θέμα. Όσοι σκέφτεστε έτσι λοιπόν, επισκεφτείτε την σελίδα μου από καιρό σε καιρό, γιατί θα ανεβάζω διάφορα ενδιαφέροντα Retreats ανά τον κόσμο. Και φυσικά, υπόσχομαι να διοργανώσω και η ίδια με εκλεκτούς συνεργάτες και άλλα. Διότι όταν ο «κόσμος είναι η τάξη σου», η εμπειρία του να ζεις και να μαθαίνεις, δεν συγκρίνεται με τίποτα!

Διαβάστε περισσότερο εδώ

 

1ο βιωματικό σεμινάριο για ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Εάν θέλετε περισσότερη βοήθεια στη σχέση σας, σας ενδιαφέρει να ξαναζωντανέψετε τον έρωτά σας, το Σεμινάριο «Ξανα…Ερωτευτείτε», τον 12-14 Μαΐου στη Τζιά, στο Peak της Άνοιξης, είναι για εσάς.

Σε συνεργασία  με το μοναδικό, ατμοσφαιρικό Hotel Aigis Suites και την αγαπημένη συνάδελφο Τζίνα Θανοπούλου, θα σας βοηθήσουμε να «ανοίξετε τα μάτια σας στον έρωτα», όπως λέει και ο αγαπημένος Χόρχε Μπουκάι.

Δείτε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό το Retreat εδώ.

 

Έχουμε λοιπόν μπροστά μας, μία λαμπρή Άνοιξη! Ας ξεκινήσουμε με το να ασχοληθούμε σοβαρά με το «μέσα μας», από την διατροφή μας και την σχέση με τον εαυτό μας, και μετά πάμε και στο «έξω μας», δηλαδή την εξωτερική μας εικόνα, που χτίζεται πάντα πιο δυνατά από μέσα προς τα έξω. Γιατί όταν σου αρέσει το «μέσα σου», βρίσκεις και αυτούς που τους αρέσει και το «έξω σου»!

Να είστε πάντα καλά.
Με αγάπη,
Dr. Kate

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
LinkedIn
Share
Instagram
Skip to content