Επιστημονική Ομάδα

ΑΙΜΙΛΙΑ ΖΗΚΑ

Η Αιμιλία Ζήκα είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και έκανε μέρος της ειδικότητας της στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και το 401 Γενικο Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Στη συνέχεια εργάσθηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής – Δαφνί, όπου και ολοκλήρωσε την ειδικότητα της στην Ψυχιατρική και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής – Δρομοκαΐτειο.

Παράλληλα με την ειδικότητα εξειδικεύθηκε στις ψυχοσεξουαλικές διαταραχές και εκπαιδεύτηκε στην ψυχοθεραπεία γνωσιακής/ συμπεριφορικής κατεύθυνσης στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο καθώς και στη συστημική/ οικογενειακή ψυχοθεραπεία στη Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας του ΨΝΑ- Δαφνί.

Εργάσθηκε στο Τμήμα Απεξάρτησης Αλκοολικών (18 άνω), σε Τμήματα Οξέων Περιστατικών, σε Δομές Επανένταξης (Ξενώνες, Οικοτροφεία), στα Εξωτερικά Ιατρεία των νοσοκομείων, ενώ συμμετείχε στη φροντίδα των νοσηλευόμενων ασθενών και στο πρόγραμμα εφημεριών των νοσοκομείων.

Η ιατρός στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης παρακολουθεί πολλά συνέδρια και σεμινάρια και έχει συμμετάσχει σε έρευνα σχετική με τη Διπολική Διαταραχή στο Αττικό Νοσοκομείο.

Γεωργία Γκαντώνα

Η Δρ. Γεωργία Γκαντώνα είναι Ψυχολόγος, Συστημική – Διαλογική Ψυχοθεραπεύτρια με Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές σπουδές στην Ψυχολογία στο ΑΠΘ. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο και οι παρεχόμενες υπηρεσίες αφορούν την ατομική και οικογενειακή ψυχοθεραπεία, συντονισμό ψυχοθεραπευτικών ομάδων αλλά και τη συμβουλευτική σταδιοδρομίας. Παράλληλα, ασχολείται με την εκπαίδευση και εποπτεία επαγγελματιών ψυχικής υγείας σε σύγχρονες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις όπως η συστημική, η διαλογική και η αφηγηματική ψυχοθεραπεία τόσο σε ιδιωτικά εκπαιδευτικά κέντρα όσο και σε διάφορους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα. 

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα τα τελευταία χρόνια έχουν επικεντρωθεί στην εφαρμογή διαλογικών μοντέλων και τεχνικών στην κλινική πρακτική. Είναι μέλος ελληνικών επιστημονικών εταιρειών και έχει κάνει ανακοινώσεις επιστημονικών εργασιών σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ενώ έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά και ξένα περιοδικά.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
LinkedIn
Share
Instagram
Skip to content