ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΕΝΑ

Η Φιλοσοφία μου

sf3

Ο εαυτός μας είναι ένα ανθρώπινο σύστημα. Το ανθρώπινο σύστημα, υπό την συστημική προσέγγιση, αποτελείται από οργανικά μέρη (εγκέφαλος – νους – σώμα), τον συναισθηματικό και τον πνευματικό μας κόσμο, αλλά και τις μεταξύ τους σχέσεις. Το πώς λειτουργούμε οργανικά είναι αποτέλεσμα βιολογικών παραγόντων, αλλά και του τρόπου που σκεφτόμαστε. Για την Συστημική σκέψη, στο οργανικό επίπεδο, επιδρούν επιπλέον και οι σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω μας, αλλά και με τον ίδιο μας τον εαυτό.

  • Πώς είναι η σχέση με τον εαυτό σου;
  • Πώς είναι η σχέση σου με τους σημαντικούς άλλους (γονείς, σύντροφος, παιδιά, φίλοι, κλπ);
  • Τι σχέσεις θέλεις να έχεις με τους γύρω σου για να αισθάνεσαι καλά;
  • Πώς μπορείς να πετύχεις την βέλτιστη ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική σου ζωή, την εργασία και την υγεία σου;

Για όλα τα παραπάνω, τις απαντήσεις τις έχεις μόνον εσύ.

Αρνητικά συναισθήματα, συνεχείς αρνητικές σκέψεις, κακό φαγητό και έλλειψη κατανόησης των αναγκών μας, μπορούν να προκαλέσουν δυσλειτουργίες που εκφράζονται συχνά σαν ασθένειες στο σώμα.

Για να νιώσουμε ευεξία, ξεκινάμε από μέσα προς τα έξω.

Από μικρές στιγμές που νιώθουμε ευτυχία και ολοκλήρωση και σταδιακά επεκτείνουμε και  σε όλες τις όψεις της ζωής μας.

Στα σεμινάρια ευεξίας, ξεκινάμε εξετάζοντας τις καθημερινές μας συνήθειες με ειλικρίνεια και έπειτα αποφασίζουμε πότε και τι θα αλλάξουμε. Η μία μικρή αλλαγή θα φέρει την άλλη και σταδιακά θα συνειδητοποιήσουμε πως όλα άλλαξαν προς την κατεύθυνση που επιθυμούσαμε. Καθώς γινόμαστε όλο και πιο υγιείς και ευτυχισμένοι, συμβάλλουμε στην ευτυχία και στην καλύτερη υγεία και των γύρω μας και τελικά όλου του κόσμου.

Το δικό μου «ΓΙΑΤΙ;»

Μετά από χρόνια σπουδών και περιηγήσεων σε διάφορους επαγγελματικούς χώρους, συνειδητοποίησα ότι τελικά αυτό που με ενδιαφέρει – και έκανα πάντα – ήταν να βοηθάω ανθρώπους να μετακινούνται. Να ανέβουν ένα επίπεδο παραπάνω στη ζωή τους. Συνειδητοποίησα ότι συγκινούμαι από κάθε ιδέα, ιστορία, δράση που έχει θετικό αντίκτυπο στο κοινωνικό σύνολο και στο περιβάλλον μας. Κινητοποιούμαι από κάθε τι που κάνει τον κόσμο μας καλύτερο. Λίγο πιο όμορφο. Εμπνέομαι από ανθρώπους που θέλουν να κάνουν την διαφορά και να ενισχύσουν τη ζωή των άλλων. Γίνομαι  «ατελεύτητη», όταν ξέρω ότι μπορώ να συντελέσω σε ένα ακόμη παιδικό χαμόγελο, να εμπνεύσω ένα χαρούμενο, ευτυχισμένο πρόσωπο, να προσφέρω λίγη περισσότερη χαρά ή ανακούφιση στους γύρω μου.

Ανιχνεύοντας τις προσωπικές αξίες μου, συνειδητοποίησα ότι, μεταξύ άλλων, η ελευθερία, η προσωπική ανέλιξη κι η προσφορά είναι πολύ σημαντικά θέματα για εμένα. Ένας τρόπος λοιπόν για να απολαμβάνω την ελευθερία μου, είναι να βοηθώ τους άλλους ανθρώπους να έχουν κι αυτοί την δική τους.

Την ελευθερία να κάνουν τα δικά τους όνειρα, πραγματικότητα. Να απαλλαγούν από τα εμπόδια του παρελθόντος και ότι τους κρατά δέσμιους στο χτες, από το να ζήσουν την ζωή που αγαπούν. Την ελευθερία της επιλογής. Την ελευθερία τους, μέσα από δεσμεύσεις που μόνον οι ίδιοι θα επιλέξουν.

«Κάνε το επόμενο βήμα σου. Μικρό ή μεγάλο, θα είναι το δικό σου βήμα».

Δρ. Κατερίνα Αθανασίου

Υποστήριξη ατόμων, ομάδων και οργανισμών για την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους στους τομείς των σχέσεων, της υγείας, της εργασίας και της ευημερίας τους γενικότερα

«Κάνε το επόμενο βήμα σου. Μικρό ή μεγάλο, θα είναι το δικό σου βήμα».

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
LinkedIn
Share
Instagram
Skip to content