O Σεπτέμβριος, για πολλούς από εμάς, λειτουργεί λίγο σαν τον Ιανουάριο. Είναι ο μήνας που (ξανα)παίρνουμε αποφάσεις για την υπόλοιπη χρονιά.
Ο μήνας που αρχίζουμε να υλοποιούμαι αυτά που έχουμε (ξανα)σκεφτεί το καλοκαίρι.

Είναι η εποχή που επανεξετάζουμε τα αποτελέσματα του προηγούμενου 9μήνου και κάνουμε τις διορθωτικές κινήσεις, το “final tuning”, για το τελευταίο 3μηνο του έτους. Κάποιοι παίρνουν αποφάσεις τύπου: «Αυτή τη χρονιά θα γραφτώ γυμναστήριο, αγγλικά, κινέζικα, χορό, κλπ). Βέβαια άλλοι τα υλοποιούν, ενώ άλλοι μένουν στο «θα ήθελα να»…

Όσοι είστε γονείς, καθώς φτιάχνεται το πρόγραμμα των παιδιών για τη νέα ακαδημαϊκή χρόνια, μην παραλείψετε να φτιάξετε και το δικό σας και να το εντάξετε μέσα στο πρόγραμμα των παιδιών. Για παράδειγμα, μάθημα τένις ο Κωσταντίνος κάθε Τρίτη 6-7, αθλητικά και περπάτημα γύρω από το γήπεδο η μαμά/ο μπαμπάς, την ίδια ώρα. Αφήστε την ψιλοκουβεντούλα με καφέ με τις άλλες μαμάδες για άλλη ώρα, ο οργανισμός σας θα σας το ανταποδώσει!

Όσοι δεν είστε γονείς, σας προτείνω να λειτουργήστε όπως στο σχολείο, σαν ξεκίνημα ακαδημαϊκής χρονιάς. Φτιάξτε το πρόγραμμά σας, γεμίζοντας τις ελεύθερες ώρες σας από την δουλειά (ότι απομένει τέλος πάντων) με ό,τι σας ευχαριστεί και απολαμβάνετε.

  • Επενδύστε στον εαυτό σας.
  • Διατηρήστε σε υψηλά επίπεδα την ενέργειά σας.
  • Βελτιώστε την φυσική σας κατάσταση σε όποια ηλικία και αν βρίσκεστε.
  • Φροντίστε την προσωπική σας υγεία & ευεξία.


Γιατί αν δεν το κάνετε ΕΣΕΙΣ, ποιος θα το κάνει για εσάς;;;
Σας προτείνω να σκεφτείτε και να βάλετε ένα νέο στόχο σε κάθε έναν από τους παρακάτω τομείς:

1. Διατροφή: Τι διατροφικές συνήθειες θέλω να έχω; Είμαι ευχαριστημένος με τα αποτελέσματά μου; Τι θα ήθελα να αλλάξω από σήμερα στη διατροφή μου;

Μπορεί να είναι κάτι απλό, όπως για παράδειγμα να ξεκινήσω να πίνω κάθε πρωί χλιαρό νερό με λεμόνι ή κάτι πιο μεγάλο όπως “να πετάξω από πάνω μου 5 κιλά”! Μικρός ή μεγάλος στόχος, δεν έχει σημασία, αρκεί να τον ακολουθήσεις. Εάν δεν μπορείς μόνος σου με διστάσεις να πάρεις βοήθεια από έναν ειδικό.

2. Άσκηση και κίνηση:
Το μυαλό για να δουλέψει θέλει μαζί και σωματική κίνηση. Το σώμα για να ξεκουραστεί, θέλει πρώτα να “κουραστεί”, αλλά με τον σωστό τρόπο. Άσκηση και κίνηση είναι απαραίτητες για έναν μεγάλο κατάλογο από λόγους. Δεν χρειάζεται να σας πείσω για αυτό.

Πόση οργανωμένη άσκηση έχεις στην καθημερινότητά σου; Πώς μπορείς να εξασκείς το σώμα σου, μέσα στο φορτωμένο πρόγραμμά σου;
Θυμάμαι πάντα την συμβουλή της μαμάς μου: «Παιδί μου, πάντα να είσαι γραμμένη σε ένα γυμναστήριο!» Κάνε την Εγγραφή σου σε ένα γυμναστήριο τώρα! Οι επιλογές άπειρες και για όλα τα πορτοφόλια. Δώσε κίνητρο στον εαυτό σου, να σηκωθεί από τον καναπέ. Είναι 100% σίγουρο ότι μετά τη γυμναστική θα νιώσεις καλύτερα και ότι το σώμα σου, θα σου ανταποδώσει το καλό που του προσφέρεις.

3.Χαλάρωση / Ξεκούραση / Διασκέδαση:

Στο βαρύ πρόγραμμά σας, έχετε αφήσει χρόνο για να χαλαρώνετε, για να ξεκουράζεστε; Επειδή μόνο η ήρεμη επαφή με την φύση, μπορεί να σας χαλαρώσει βαθιά και πραγματικά, φροντίστε να κάνετε τακτικά περιπάτους, αθλητισμό, κολύμπι ότι άλλο επιθυμείτε σε υπαίθριους ανοιχτούς χώρους, μέσα στην φύση.

Σκεφτείτε ποιες δραστηριότητες σας κάνουν να νιώθετε ότι βρίσκεστε σε επαφή με τους άλλους. Τι θα σας άρεσε να μάθετε ή να εξασκήσετε;
Ίσως ένα ομαδικό άθλημα, η συμμετοχή σας σε μια σχολή χορού ή σε μια χορωδία.
Η κηπουρική, ένα φεστιβάλ μουσικής ή μαγειρικής. Ό,τι κ αν είναι αυτό, βρείτε χρόνο να το κάνετε. Βάλτε το στα προγράμματά σας και θα δείτε ότι θα βρεθεί χρόνος, αν το θέλετε πραγματικά.

4. Προσωπική ανάπτυξη:

Επειδή όλα ξεκινούν από μέσα μας, φροντίστε κάθε χρόνος της ζωής να είναι καλά ξοδεμένος (well spent)! Προσωπικά πιστεύω ότι μεγαλώνω, εκτός από αύξηση των νούμερων στη ζωή μου, σημαίνει ωριμάζω και βελτιώνομαι συνεχώς.

Βάλε στόχο να μάθεις κάτι καινούριο φέτος. Να ασχοληθείς με την αυτογνωσία σου. Να βελτιώσεις ή να αναπτύξεις κάποιες ικανότητές σου.
Υπάρχουν πολλά σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης, βιβλία, ή βίντεο που μπορείς να βρεις ανάλογα με το τι σου πάει.

Η κοινωνική συνεισφορά είναι επίσης ένας σπουδαίος τρόπος για να βιώσετε πρωτόγνωρες ίσως εμπειρίες μοιράσματος και όμορφα με τον εαυτό σας. Βρείτε μια τοπική οργάνωση που σας ενδιαφέρει και γίνεται ενεργό μέλος της. Ίσως να είναι κάποια που προάγει τον πολιτισμό, ή το περιβάλλον, ή εργάζεται με παιδιά και νέους. Υπάρχουν πολλές ειδικές ομάδες. Τα social media και ο Δήμος της περιοχής σας μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε ποια είναι η κατάλληλη για εσάς.  Η θετικότητα και το συντροφικό πνεύμα που μπορείτε να κερδίσετε βοηθώντας  άλλους, αποτελούν βασικές πτυχές της πνευματικότητας και της προσωπικής σας ανάπτυξης.

Και κάτι τελευταίο. Όποιοι και αν είναι οι άνθρωποι στην καθημερινότητά σας, φροντίστε να έχετε τουλάχιστον έναν πνευματικό άνθρωπο στο περιβάλλον σας. Περάστε ώρα με έναν άνθρωπο που θαυμάζετε. Η στάση του, θα σας εμπνεύσει και θα σας γαληνέψει. Δεν είναι ανάγκη να είναι «γκουρού»… Μπορεί να είναι κάποιος με ανήσυχο πνεύμα, κάποιος που ψάχνει την ομορφιά και την γαλήνη σε ότι κάνει. Κάθε λεπτό μαζί του αξίζει!

Καλή προσαρμογή λοιπόν.

Με αγάπη,
Dr. Kate

 [/ninja-popup]
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
LinkedIn
Share
Instagram
Skip to content