ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΕΝΑ

Ας γνωριστούμε!

Γεια σας!

Είμαι η Κατερίνα Αθανασίου και το όραμα μου είναι να ασχολούμαι με ανθρώπους για την ανάπτυξη του βέλτιστου δυναμικού τους. 

Με εμπνέει η ιδέα να τους παρακινώ και να τους βοηθώ να ανακαλύπτουν νέους τρόπους να βελτιώνουν τη ζωή τους και να διακρίνονται σε όποιον τομέα επιθυμούν.

Ξεκίνησα την καριέρα μου νομίζοντας ότι σπουδάζω στη λάθος σχολή… Διοίκησης Επιχειρήσεων. Αυτό στη συνέχεια, αποδείχθηκε λάθος σκέψη, διότι στην πορεία, ανακάλυψα ότι ουσιαστικά και πάλι στις ανθρώπινες σχέσεις κατέληγα, αφού οι επιχειρήσεις απαρτίζονται από ανθρώπους, σε συνδυασμό  με συντελεστές παραγωγής και τις μεταξύ τους συσχετίσεις. 

Διαβάστε περισσότερα
Ως γνήσιο τέκνο ακαδημαϊκών γονέων, αισθανόμουν ότι όφειλα να ολοκληρώσω τις σπουδές μου, κατακτώντας όλη την γκάμα των διπλωμάτων στο χώρο που σπούδαζα.
Ώσπου κατάλαβα κάπου στη μέση, ότι τελικά δεν ήταν αυτό που ήθελα να κάνω στη ζωή μου. Ξεκίνησα να εργάζομαι σε διαφημιστικές εταιρίες ως στέλεχος Client Service αρχικά και σε διάφορες διοικητικές θέσεις στην πορεία, που πάντα είχαν να κάνουν με τον άνθρωπο (τίποτε τυχαίο), μέχρι να καταλάβω ότι δεν είναι αυτό που με έκανε χαρούμενη στη ζωή. Δεν ένιωθα ότι εκπληρώνω κάποιον σκοπό ύπαρξής μου πάνω στη γη. Αυτό που λένε, «Ανώτερο Σκοπό».
Με απλά λόγια, δεν ήταν ο προσωπικός μου δρόμος…

Αναζητώντας μια νέα νοηματοδότηση στη ζωή μου, μέσα από δράσεις που με γεμίζουν, αλλά παράλληλα δίνουν αξία και στην ζωή των άλλων ανθρώπων γύρω μου, αποφάσισα να αλλάξω πορεία.

Και κάπου εκεί, γύρω στα 30 μου, από στέλεχος επιχειρήσεων πέρασα στις προσωπικές μου επιχειρηματικές αναζητήσεις.

Το 2004 ίδρυσα το Starkids, με κύριο αντικείμενο την εισαγωγή και ανάπτυξη προγραμμάτων Εμπλουτισμένης Εκπαίδευσης, ανάπτυξης δηλαδή  δεξιοτήτων και ταλέντων, για παιδιά.

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργάστηκα με την αμερικάνικη εταιρία FasTracKids International, τα προγράμματα της οποίας εισήγαγα και ανέπτυξα στην Ελλάδα, μέσα από σχολεία και κέντρα εμπλουτισμένης εκπαίδευσης. 12 χρόνια μαγικά, γεμάτα αγκαλιές και παιδικά χαμόγελα, μέσα σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς, με γονείς και συγγενείς, σε διάφορες πόλεις Ελλάδας και Κύπρου. Κύριες δραστηριότητές μου ήταν εκπαιδεύσεις σε πωλήσεις (δίκτυα franchise), σε εναλλακτική δημιουργική μάθηση, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, δημιουργία πρόσθετων εναλλακτικών προγραμμάτων ανάπτυξης δεξιοτήτων για παιδιά. Πολλές συνεργασίες, μεγάλα μαθήματα και προκλήσεις για μια νέα γυναίκα/ επιχειρηματία, που στην πορεία έγινε και μητέρα. Ο πιο όμορφος μα και πολύ απαιτητικός ρόλος στη ζωή μου… 

Στην ίδια δεκαετία, ξεκίνησα ένα νέο κύκλο σπουδών, με έμφαση πάλι στα ανθρώπινα συστήματα, αλλά αυτή τη φορά στη θεραπεία τους.

Έρχομαι σε επαφή με την Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία, ολοκληρώνοντας την εκπαίδευσή μου ως Συστημική Θεραπεύτρια, καθώς η εργασία μου είχε να κάνει όχι μόνο με τα παιδιά, αλλά και το σύστημά τους. Τις οικογένειές τους και τις σχέσεις μεταξύ αυτών.

Παράλληλα, ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στη διοίκηση επιχειρήσεων, εκπονώντας την διδακτορική διατριβή μου, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Διαβάστε περισσότερα

Το θέμα αφορούσε τον Στρατηγικό Σχεδιασμό Πολιτικής Προγραμμάτων Εκπαιδευτικού Τουρισμού για την Ελλάδα και ενώ φαινόταν άσχετο με την υπόλοιπη δραστηριότητά μου αρχικά, στην πορεία κατάλαβα ότι δεν ήταν και είχε άμεση σχέση με την Συστημική Θεραπεία και παρέμβαση. Επρόκειτο για μία πρόταση – παρέμβασης, σε ένα ευρύτερο υποσύστημα, χώρας αυτή τη φορά, για το οποίο πρότεινα τρόπους βελτίωσης και εξέλιξής του, αξιοποιώντας τα θετικά του στοιχεία, που είναι η κουλτούρα και ο πολιτισμός του σε συνδυασμό με την απαράμιλλη φυσική ομορφιά του.

Αισθανόμουν όμως ακόμη, ότι κάπου δεν συνδέονται όλα όσα κάνω μεταξύ τους και πάσχιζα να ανακαλύψω γιατί τα κάνω όλα αυτά.

Με τον καιρό κατάλαβα ότι ο κοινός παρονομαστής στις επιλογές μου, δεν  ήταν το γνωστικό αντικείμενο, αλλά η κοινή μου μάτια στα πράγματα και ο τρόπος που προσωπικά συνδεόμουν με αυτά.

Διαβάστε περισσότερα

Η έμφαση στα θετικά στοιχεία του κάθε οργανισμού, σε αυτό που λειτουργεί καλά και στο πώς αυτό ενισχύεται ώστε να βελτιωθεί ο οργανισμός. Είτε αυτό ήταν προϊόν, είτε επιχείρηση, παιδί, γονιός, δάσκαλος, στέλεχος, επαγγελματίας, χώρα, ή άλλος ενήλικας, ακόμη κι ο εαυτός μου.

Ωριμάζοντας μαζί με όλες αυτές τις εμπειρίες και γνώσεις μέσα μου, έφτασα σε ένα άλλο ορόσημο, όπου αποφάσισα εκ νέου να εξελίξω την πορεία μου.

Διαβάστε περισσότερα

Το ενδιαφέρον μου στράφηκε περισσότερο στον ενήλικα άνθρωπο και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στο σύγχρονο κόσμο, ως Ψυχοθεραπεύτρια πλέον. Τόσο σε θέματα προσωπικής ανάπτυξης όπως: αντιμετώπισης διαταραχών άγχους, κατάθλιψης, επιλογής συντρόφου, καριέρας, διαφορετικές φάσεις του κύκλου ζωής, επαγγελματική πορεία, όπως και σε θέματα επαγγελματικής πορείας και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού.  

Έτσι, μου προέκυψε η ανάγκη διαμόρφωσης μιας σειράς σεμιναρίων προσωπικής ανάπτυξης αλλά και ειδικών θεμάτων που αντιμετωπίζουν στελέχη και επαγγελματίες επιχειρήσεων όπως: διαχείριση συγκρούσεων, αντιμετώπιση άγχους, αποτελεσματική επικοινωνία, δημιουργία ομαδικής κουλτούρας και συνεργασίας, ανάπτυξη Softskills για στελέχη, δημιουργία ισορροπημένης επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, κ.ά.

 

Και να εδώ που βρίσκομαι σήμερα!

Η καριέρα μου είναι πολύπλευρη και πολυδιάστατη όπως είναι και η προσωπικότητά μου. Μου αρέσει να μαθαίνω κάθε μέρα κάτι καινούριο. Να βιώνω την ζωή μέσα από τις τέχνες και να βλέπω νέες οπτικές της.

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπώ την φωτογραφία, το θέατρο και το σινεμά, γιατί πιστεύω ότι καθρεφτίζουν παραστατικά, συνειδητά ή ασυνείδητα, σκηνές από την καθημερινή μας ζωή. Απολαμβάνω να βλέπω ταινίες στο σπίτι με την παρέα φίλων και συνοδευτικά «υγιεινά» σνακ, με τον ήχο του ηλιόσπορου «τσακ-τσακ-τσακ» όταν τους ανοίγεις, μια ζεστή χουχουλιάρικη κουβέρτα, την γεύση κάποιου καλού κρασιού και την απαραίτητη καλή παρέα (ακόμη και εάν μερικές φορές αυτή είναι μόνο ο εαυτός μου)! Μου αρέσει να πειραματίζομαι στη μαγειρική με νέες συνταγές, υγιεινής gourmet κουζίνας (όχι πάντα επιτυχημένα ομολογώ), γυμνάζομαι τακτικά αλλά όχι πάντα το ίδιο έντονα, λατρεύω να κάνω βόλτες με το ροζ ποδήλατό μου, το οποίο, όποτε μπορώ, χρησιμοποιώ για την καθημερινή μου μετακίνηση.

Θεωρώ τον εαυτό μου διαδικτυακό πολίτη, ωστόσο αυτό τον καιρό, μένω μόνιμα στο Μαρούσι.

Επισκέπτομαι συχνά τα Ιωάννινα, την πόλη καταγωγής μου, όπου είμαι συν-ιδρύτρια μαζί με άλλους εξαιρετικούς συνεργάτες στο Κε.Συ.Θε.Σ,  και κάνω επίσης συνεδρίες και σεμινάρια, και την Πρέβεζα που αγαπώ, γιατί κρατά αναμνήσεις από τα καλοκαίρια που μεγάλωσα ως παιδί.

Αναζητώ κάθε μέρα την ομορφιά και την αρμονία γύρω μου – ακόμη και αν αυτή περνάει από συγκρούσεις –  και δεν σταματώ να εντυπωσιάζομαι από τα θαύματα που τελούνται γύρω μας, καθημερινά.

Απολαμβάνω να κάνω παρέα με ανθρώπους που έχουν καταφέρει να κάνουν την διαφορά στη ζωή τους και εμπνέομαι από αυτούς.

Θεωρώ τα ταξίδια εμπλουτιστικές εμπειρίες, εικόνων, γνώσεων και συναισθημάτων και σας παροτρύνω να κάνετε όσο πιο συχνά μπορείτε!

Προσωπικά, εύχομαι να μην σταματήσω ποτέ να αναπτύσσομαι και να εξελίσσομαι, για αυτό και δεν πιστεύω στους περιορισμούς που θέτουν τα νούμερα των ηλικιών, αλλά στους περιορισμούς που εμείς οι ίδιοι βάζουμε στον εαυτό μας, εξαιτίας αυτών.

Πιστεύω ακράδαντα στη δυνατότητα που έχει κάθε άνθρωπος να αριστεύσει (με ότι αυτό σημαίνει για τον καθένα), ή απλά να αλλάξει θετικά την πορεία της ζωής του όποτε ο ίδιος το επιθυμεί.

Τότε, μαγικά, εμφανίζεται μπροστά του όλη η βοήθεια που χρειάζεται…

Δρ. Κατερίνα Αθανασίου

Υποστήριξη ατόμων, ομάδων και οργανισμών για την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους στους τομείς των σχέσεων, της υγείας, της εργασίας και της ευημερίας τους γενικότερα

«Κάνε το επόμενο βήμα σου. Μικρό ή μεγάλο, θα είναι το δικό σου βήμα».

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
LinkedIn
Share
Instagram
Skip to content